Dec 8, 2011, 8:00 PM

Пустата къща... 

  Poetry » Love
478 0 4

Отидох с усмивка на лице,
но нещо липсваше.
Къщата беше празна и тиха,
както никога...
В камината вместо пламък
имаше само един стар камък,
останал от минали дни, изпълнени
с усмивки и танци.

Влязох и сякаш се блъснах в нещо,
в нещо много силно...
Обърнах се и видях...
Хиляди спомени...
Бяха навсякъде...
във всеки ъгъл,
във всяко огледало,
все се виждаше нещо,
но вече бе остаряло и изчезнало.

Вечерта всичко потъна в тъмнина.
И всичко живо заспа.
Събудих се на сутринта.
Чух птичките и видях утринта,
изгаряща от слънчева светлина.

Изтичах в градината,
преливайки от щастие, че ще те видя..
Но не... имаше само тишина и празнота,
и едно момиче, цяло в сълзи,
молещо смъртта за справедливата размяна!

© Александра Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??