Oct 30, 2021, 9:55 PM

Пясъчен часовник 

  Poetry » Other
283 0 5

Песъчинките изтичат като ден.

Диплят се прашинките отронени.                           

Под стъкления купол в плен  

отглеждам си купчинка спомени.

Провират се през „иглени уши“   

към "долната земя" поели.

До дъното достигнали, уви,

за бъдеще не спират да лелеят.

За утрешния ден ще трябва да се чака,

а нямам време за това…

Миналото отдавна съм изплакала…

Искам днес!

Веднага!

И сега!

С изящна форма на жена,

в извивките часовникът си крие времето.  

Обръщам го! Минута – две

и… воала!

Започва пак броенето!

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??