Jul 9, 2007, 9:14 AM

ПЯСЪЧНА ИЛЮЗИЯ 

  Poetry
648 0 5

ПЯСЪЧНА ИЛЮЗИЯ




Пясък съм...
скрит в бисерни миди, бездънно...
Изхвърли ме, Море, на брега!
За да ме докосват пак влюбено...


Пясък съм...
безкрайната плаваща мощ на Сахара...
Отвей ме в оазис, Пустиньо!
Да утоля на глътки жаждата стара...


Пясък съм...
в древен часовник залостена в плен...
Пусни ме, Време! Изтичам между пръстите,
а вятърът бушува вътре в мен...


Пясък съм...
съградил до безбожност пясъчни кули...
Един замах... Сринати в празното илюзии!
Истински сме пак!... Затова ли боли!?...


Пясък бях... (Да разбудим покоя!)


            Сега... отново искам да съм твоя...

 

© Адриана Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??