Mar 29, 2012, 7:16 PM

Пясъци 

  Poetry » East forms
579 0 3

Пясъци

 

Ден...

 

Слънцето пали
пожари от образи,
гъста мараня.

 

Вятърът води
дивия танц на реки
без капка вода.

 

Танц на жив огън,
пепелянка, галеща
море от дюни.

 

Камила тежко
пръхти, вдишвайки своя път
сред пустинята.

 

Огън и вода
в едно крепят живота
на оазиса.

 

... и нощ

 

Чакалите над
звездите на оазиса
жаждата морят.

 

Студеният дъх
на вятъра пясъчно
гали луната.

 

Пукот и блясък
на самотния огън
шепнат звездите.

 

С топъл сатен
примамват бедрата на
Шехерезада.

 

Устните вече
полепват в наслада,
не търсят вода.

© Мартин Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??