Mar 4, 2012, 2:29 PM

Първата любов 

  Poetry » Love
702 1 9
Известно е, че първата любов
ръжда не хваща.
Отдадено на извечния зов,
сърцето плаща -

сто златни удара за тръпен миг
във темпо престо.
Броиш – щастливец, но и мъченик.
Не вземаш ресто.

Очакваш сетне знак за порив нов
и не посърваш,
защото всяка следваща любов
е всъщност първа.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??