Oct 24, 2020, 8:11 AM

Път към светлината 

  Poetry » Other
104 0 0

Дали да си отида или не?
Затрупаха ме хиляди неволи.
Удавих се в дълбокото море.
Отрупах се с копнежите за „моля“.

 

Изтупах се от болка и тъга
и сякаш си повярвах, че ще мога
напред да продължа, да извървя
пътеката от мъка и тревога.

 

Злокобни времена ли предстоят?
Не зная как сега да отговоря.
Душицата се лутала без път
и тъжно се загубила. Без воля.

 

Помолила душицата света
пътека да посочи в тъмнината,
но вятърът подсказал ѝ това:
„Пътеката е ясна – светлината“.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??