Nov 19, 2009, 10:27 PM

Пътеки 

  Poetry » Love
672 0 1

"Пътеки"

 

Между две пътеки - "живот" и любовта,

би ли си избрал да дишаш,

без в живота ти да има любеща жена?


Точно там между две алеи - радост и тъга,

би ли си избрал да имаш всичко,

лишен от нежна женска красота?


Там на двата булеварда - усмивки и сълзи,

искаш ли да побеждаваш в "битки",

без да има кой с целувка да ги оцени?


Далеч по двете магистрали - щастие и мъки,

искаш ли парите да те утешават,

заменили кротко следите на детските стъпки?


А накрая в мрака, в уличката пред "съня",

би ли искал пак да си в центъра на всичко,

без да имаш там любима да ти подаде ръка?...

© Велислав Казаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??