Aug 31, 2013, 4:17 PM

Пътища 

  Poetry » Phylosophy
370 0 1

Къде те води този път
в ожънатите ниви?
На лятото ще е стихът,
а другото – делиме.

А другото е... колко то? –
през есен – в бяла зима.
Замесеното ни тесто
по-клисаво, видúмо.

С представите, че топъл хляб 
от него ще се вади
като на онзи Омир сляп
със песните – балади.

Останалото е мираж
до хоризонта светъл.
И Лета с нейния бараж
до който ще докреташ.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??