Пътища
Има пътища отворени.
Затворени също - известни.
Незримо затворени, магически.
Има и пътища незнайни.
В знанието, в инфото са те.
Не знаеш, че съществуват даже.
Те са на радостта начало.
И отворените отново - също.
В книгите и мъдростта - търси ги.
Казват мъдреците - бог, божественост.
Всичките пътища са в продължението.
Бог е на човека продължение.
И в пътищата се съдържа той.
Затова разходката е важна.
Тя е школа за "неправене"
А неправенето е мисъл.
Свободна мисъл.
Пътища, която - търси и намира.
В ума се пътищата крият.
Търсиш нещо - първо в ума го потърси!
И после в погледа, чрез погледа свой.
За първия предмет хвани се.
После виж зад него втори.
Предметите са работа - лека, весела -
не бой се - извърши я.
Храниш своите ръце с пипане.
Краката - с ходене.
Волята - с усилие и тренировка.
Душата с храна-емоции и мисли.
Духът - с преодоляване. Ура.
Как се затварят пътищата?
С правене на неща ненужни.
С предпочитание силно.
И ограничен е за човека (мисля),
На пътищата броя.
Едно правиш, времето изчерпва се.
Ха сега де.
Четири-пет нужни неща набележи си.
Там за духа свежест ти търси-намирай.
Домовете, работа, за ръцете хоби-занаят, за ума
изследване и инфо-.
И любѝ жените - хранѝ се пълноценно.
За поста и водата студена,
За земята и тревите - не забравяй.
Приятели-другари и роднини.
С тях общувай.
Източници на одобрение са нужни за човека!
И още -
Борба, труд, победа! Достижения.
Удовлетвореност и доволство.
Слава на боговете.
Слава на Велес.
На Лесничея - поета скромен.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов All rights reserved.