Apr 4, 2013, 2:05 PM  

Пътища на времето 

  Poetry » Other
380 0 4

Приказка за крадена мома

стой до мен и аз ще ти разкажа,

за вълка и шапчица една,

за морето, с мидички по плажа.

 

За снежанка бяла, във съня

на иглата пръстчето убола.

Дядовата вписана съдба

на дъба по кръговете в ствола.

 

Времето ми сещам как тече

към една посока на градчето.

Облакът с пробитото каче

пак сълзи, оплаква в мен момчето.

 

Днес я виждам внучката добре:

слуша, а сърцето й примира,

като птичка, пуснала криле

волно полетяла към всемира.

 

И разбирам порива красив,

лудия стремеж на самодива -

в хребета, на скалния масив,

моя път със нейния се слива.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??