May 1, 2011, 4:25 PM

Пътуваме насън 

  Poetry
676 0 9

 

 

 

Пътуваме насън

И времето не ни стига

Да се радваме на

Каквото имаме

 

Седем нощи

И същото се повтаря

Хвърлено през прозореца

И изритано през вратата

Седем еднакви денонощия

Бой

Таксита

Караници

Реклами

Петдесет инча

Плосък екран

Двайсет и четири часа

Вечеря

На тъмно

За да не се събудят децата ни

И само се гледаме

За да не се изкълвем

Като зимни врабчета

Гарги

Накацали по еднакви

(седем дни в седмицата)

Дървета

 

Пътуваме насън

И краката ни не стигат педала

На спирачката

Пропаст

Се прозява

И в малкото огледало

Всичко изглежда по-близо

За да ни накара да бягаме

По-бързо по кривата

Действителност

На

(седем дни в седмицата)

Деня

 

Часовниците ни са спрели да тракат

Защото времето няма значение

Уморени сме от фалшиви предавания

И надежди за бързи промени

И сме деца

Вече увяхнали

Защото няма кой да ни спре да растем

 

... аз исках да имам приятели

Аз исках да бъда поет

А не да ръждясвам сам в стаята си

 

И с всички които не можаха да се спасят

И не можаха да излязат при нормалните

Пътуваме всяка вечер насън

Седем дни в седмицата нанякъде бягаме

Двайсет и четири часа

И пак не ни стига времето да се радваме

 

И се правим

На поети

И на художници

И на музиканти

На клоуни се правим

И на улични хулигани

 

Седем дни в седмицата

Се правим на някого

За да имаме сили да бягаме

 

 

1 май 2011

 

 

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ... а когато спреш и погледнеш поредното си отражение в огледалото се оказва, че не помниш кой си и от какво бягаш.........

    Разтърсващо!
  • ама ти Си Поет. и даже май си най-поетът, от всички, които ми се случва да чета напоследък.
    мисли каквото си искаш.
  • увличащо
  • Харесах!
  • Харесах!Много!
  • Поздравления за текста!
  • "Аз исках да бъда поет
    А не да ръждясвам сам в стаята си
    ..........
    И се правим
    На поети
    И на художници
    И на музиканти
    На клоуни се правим
    .......
    Седем дни в седмицата
    Се правим на някого"

    !
  • благодаря, човеко Декс!
Random works
: ??:??