Jul 5, 2021, 9:47 PM

Пътуване 

  Poetry » Love
346 0 0

 

 

Споменът за дните предстои.

Зная – времената ще са други.

Топлината ще се изпари,

ще израстат в тревите теменуги.

 

Тревите ще са твоите коси,

а теменугите – целувките по тях.

Няма как – сега ме извини.

Трябва да забърша прах.

 

Ще затварям. Ти недей се сърди.

Пак ще чуеш моят глас.

В ежедневието съм усърден –

и във профил, и в анфас.

 

Зная – утре заминаваш.

Други гари са пред теб.

Ще се тъпча с торти гараш,

ще въмпирясвам нощем – „уеб”.

 

Ще „хейтвам” същността си грозна

пред глупавия си таблет.

Животът – проза най-помпозна,

ще се превърне в памфлет.

 

Но, ако не си заета много,

ти за мене си спомни.

Аз като една тревога –

чакам и не ми се спи.

 

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??