Няма лош сезон за пътуване.
Ако пътуваш, казват, притежаваш света!
Днес е време на виртуално общуване,
Невъзможно е…
и трудно за път, разбирам това…
Но стои ли се в стаи затворени?
Свободният дух не живее окован!
Ей така, почти без багаж,
като птица
литвам нанякъде, просто без план!
Пътища и пътеки – избор голям!
Млечния път тази нощ ще катеря…
Заслужава си…
Заслушана в звездния псалм.
тишина съзидателна там ще намеря.
Ще докосна сребристите ярки звезди
и в дланите една ще си взема.
Ще осветя с нея най-смели мечти
… в мен…
и отново на път ще поема.
С герой от стара книга любима
често достигам нов връх!
Но този, с когото се чувствам
значима
сме неизменно заедно на път!
После ще кривна по път, който свива
в китна градина с много цветя.
Там къщата бащина спомен е скрила…
с малко дете…
което е живо в мен и сега.
Нощем през океана бурен пресичам…
През хиляди километри, оставам без дъх.
Внуците с нежна песен приспивам
и обратно поемам.
Пак у дома съм… Цяла от плът и от кръв!
© Даниела Виткова All rights reserved.