18.11.2020 г., 13:30 ч.

Пътуване 

  Поезия » Гражданска
633 0 0

Няма лош сезон за пътуване.

Ако пътуваш, казват, притежаваш света!

Днес е време на виртуално общуване,

Невъзможно е…

и трудно за път, разбирам това…

 

Но стои ли се в стаи затворени?

Свободният дух не живее окован!            

Ей така,  почти без багаж,

като птица 

литвам нанякъде, просто без план!

 

Пътища и пътеки – избор голям!                               

Млечния път тази нощ ще катеря…

Заслужава си…

Заслушана в  звездния псалм.

тишина съзидателна  там ще намеря.

 

Ще докосна сребристите ярки звезди

и в дланите една ще си взема.

Ще осветя с нея най-смели мечти

… в мен…

и отново на път ще поема.

 

С герой от стара книга любима

често достигам нов връх!

Но този, с когото се чувствам

значима

сме неизменно заедно на път!

 

После ще кривна по път, който свива

в китна градина с много цветя.

Там къщата бащина спомен е скрила…

с малко  дете…

което е живо в мен и сега.                                       

 

Нощем  през океана бурен пресичам…

През хиляди километри, оставам без дъх.

Внуците с нежна песен приспивам

и обратно поемам.

Пак у дома съм… Цяла от плът и от кръв!    

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??