Dec 21, 2018, 12:52 AM

Пътят на бездомния 

  Poetry » Other
774 8 8

Капризно беше времето тогава.

Реколтата от грозде – своенравна.
Днес всяка чаша вино ме влудява, 
дордето си полюшне ханша плавно.

 

Щом тоя дъх на прецъфтяла  младост,
копнежно път към мен намира,
как устните намират сладост
на боговете мъдри в елексира.

 

Капризно беше времето тогава.

И жаждата бе мъчна. И жените. 
Там дето днес бодилът избуява –
закотвил е махалото на дните. 

 

Навярно съм обичал като луд, 

щом всяка глътка вино ми припомня,
очите на девойка – черен път...
Навярно туй е пътят на бездомния. 
 

© Jane Doe All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??