Jan 2, 2015, 4:01 PM

Раждане 

  Poetry
431 1 3

През януари съм снежинка.

И съм тиха!

И сгушена, и плаха, и сама...

родена в бялото на януарска зима,

през този месец винаги мълча.

Мечтите си увивам във утробата

на новите надежди и

летя,

а бялото на зимата

ме носи във детството с

най-чистата душа.

Където оживяват спомени,

за обич,

за камина,

за игри,

приятелства сковани в лед от зими,

в които бялото едва, едва личи.

През януари съм снежинка!

Къс небе!

И винаги мълча, за да чуя,

как във утробата на моите мечти

се ражда новата година.

© Пламена Троева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??