Mar 28, 2018, 1:26 PM  

Ранена Есен! 

  Poetry » Love, Landscape
436 2 0

Есента...
Врата недооткрехната
към други, по-красиви светове!

 

През нея вижда се водата на потока
и в неговата чистота и свежест
Клио* къпе се по бялата си риза...

 

А зад косите и - червените листа
на плачещите над водата клони
е скрит Сатирът, който я обича.

 

Между дърветата - отляво на брега
стърчат самотно коловете на оградата
на пасище на чувства и копнежи...

 

Телът ръждясва, стадото го няма.
Минутите са есенни листа
отплавали със Лятото далеч.

 

Но в тези багри галещи душата
изпълнена в спокоен тих  копнеж
поема пишат Радостта и Красотата!

© Ангел Милев All rights reserved.

По картината " Ранна Есен" на вълшебницата   Anabell (Ани)

https://otkrovenia.com/bg/kartini/ranena-esen

 

*Клио - Клио (гр.Κλειώ) в древногръцката митология е муза на историята и на епичната поезия. Тя е майка, от царя на Пиерия Пир ( син на Македон), на Хиацинт. Изобразявана е с руло пергамент и дъскички. Името ѝ идва от корена κλέω или κλείω, означаващ „разказвам“ или „правя известен“.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??