Feb 11, 2011, 8:53 PM

Ранна Пролет 

  Poetry
582 0 3

РАННА ПРОЛЕТ

 

Сега е още февруари.

При нас веч няма сняг.

Кокичета и минзухари

напомнят - идва пак!

 

Виж - навред е пусто всичко ощ'

и злак не зеленей,

но пристига Пролетта със мощ

и птичка ще запей.

 

Сега е само тя загадка

в месец още снежен,

но идва тя с усмивка сладка,

с полъха си нежен.

 

Пристига с слънчицето мило,

ласкаво, желано!

С небето чисто, ясносиньо,

усмихнато, мечтано.

 

Обичам таз загадка тръпна

във въздуха, тъй свеж.

Пробужда в мене радост тиха

и сладостен копнеж.

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??