На кръстопът съм между двама мъже.
Аз се колебая, но дали и моето сърце?
Единия ме обича, а другия - не!
Към единия съм критична,
а другия - бих паднала в неговите нозе.
Но единия би жертвал всичко за мен,
а другия? Дали бих стоплила неговия ден?
Единия би проливал стотици сълзи,
а другия не биха го трогнали и нежни молби.
Единия не би погледнал друга жена,
а за другия бих ли била една?
Единия би ми свалял и звезди,
а другия ще ме лъже с невинни очи.
Единия ще ме обича всеотдайно,
а другия по-скоро краткотрайно.
Единия ще ми целува нежно лицето,
а другия ще ми наранява грубо сърцето.
Единия от обич никога няма да ме лишава,
а другия с думи всеки миг ще ме смразява.
Единия би ми дал вечно обещание,
а с другия всеки ден ще е страдание.
Равносметката е ясна:
в единия от този момент се влюбих,
а другия в същия момент загубих.
© Ванина All rights reserved.