Dec 14, 2012, 6:43 PM

Разбирателство 

  Poetry » Humour
541 0 8

(из цикъла "Вицове в рими")

След лятната ваканция, протекла романтично
в круиз из Адриатика, семейство Иванови
прибраха се в панелката, където прозаично
налегнаха ги грижите на делника отново.

Все още под влияние на дните романтични,
съпрузите консенсусно решиха занапред
един към друг в делата си да бъдат по-тактични,
в живота на семейството да сложат малко ред.

Например наумиха си по график за вечеря,
редувайки се двамата да готвят. Горе-долу
го спазваха до датата, когато той намери
бележка на хладилника: “С приятелки до мола

излизам на кафенце. Спагети за вечеря
ще имаш... те са в шкафа, а гъби, кашкавал,
масло, босилек, чесън, зехтин, домати чери
в хладилника ни има. Сготви и своя дял

хапни си!”. Иванова на следващата вечер
откри бележка:; “Мила, с приятели на бира
излизам. За вечеря ще има риба. Вече
такъмите приготвих... в килера се намират...”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??