Завладяваща свежест и чистота, китна зеленина,
живи дишащи същества изпълват пространството,
допълвайки тази чудна история за свободата от
необременността.
Вечността като че ли е тяхна, по всичко личи,
че се намират в своята собствена стихия.
Хармонично се поклащат галени от вятъра,
а хората отдавна са им дали имена:
треви, дървета, храсти и цветя.
Колкото и да им е драго и приятно, не са в състояние
да осъществят вербална комуникация нито да изпълнят
нечии желания.
Но като техните изразни средства няма никъде другаде
из цялата слънчева система, тази нежна ранимост, тази
същата крехка невинна природа и душевна красота,
разцъфнала е в безброй цветове и несъмнено радва
всички очи дошли жадно да попият от тази прелестна
идилия.
Неописуемо могъщ заряд с неподозирана, но абсолютно правилно
дозирана сила ще се стовари върху присъстващия, обаче това не е
този който убива а този който събужда вдъхва и разпространява
живота, благославя и милее над всички опити за любвеобилен
подход към света.
© Бойко Виденов All rights reserved.