May 20, 2005, 4:05 PM

Разчерана е пясъчната Вселена 

  Poetry
948 0 3

Разчерана е пясъчната Вселена,

раздрана е от ирисите на живота,

родени в полусянката на Земята,

пием от кръвта си всеки ден.

Какво сме ние? – буква и звук...

Име на надгробен камък –

Подчинени на всеобщия Хаос

владеещ мярката за Порядъка!

Рисуваме силуети в мрака,

които никога няма да бъдем...

Във всечовешкия кръг – блестим

с противоречиви истини и заблуда.

Но пием страх от пълни чаши,

прекършения дух крещи,

глухотата в тинята е вечна

и времето ни вече изтича.

© Марина Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??