Раздяла
Зората се превърна в блян чудесен
за този превъзходен следващ ден,
във който ти, негоднико несретен,
ще си отидеш най-подир от мен.
И аз ще бъда най-подир свободна,
красива като сбъдната мечта;
и аз ще бъда най-подир доволна,
утехата открила след нощта.
А ти ще бъдеш дяволски далечен,
превърнат в спомен преживян,
единствено на болката обречен,
да ме обичаш, просто, неуспял.
© Кат All rights reserved.
Благодаря за коментара, Забравена.