Nov 1, 2012, 11:51 AM

Раздяла с целувка 

  Poetry » Love
689 0 0

Очите! 

Черно-бяло все виждат
поредна любовна лъжа.
Сърцата обичат,
но пак не им стига,
по-слаби от разума
в изкуствени маски
свободата издигат.


Любов!
Очаквана среща,
високо ме гледа балконът.
Посрещнати думи въздушни,
под трепети нежни говорят.
Незрели постъпки
в угрози бездушни
дълбок е отново поклонът.


Прегръдки!
Плач и раздяла!
Целувки в сълзите се давят.
Обичам тъй силно, 
а после в яда си как мразя.
В живописната рана
безумно, усмихнато дават
на торса в гърдите разкъсан
в нощния сън трайна покана.


Болка!
Страдание, нежност и край,
студено премигват очите.
Свобода и летежи
напразно оглеждат вратите.
Неразумни метежи
плахо рисуват стените
в затворени рози
с абсурдни цъфтежи.


Накрая!
Отново се връщаш.
Останали чувства
сърдечни тромбони.
Порив любовен ядосано чака 
второто действие.
Светлина! - тишината заплака

за поредната доза
"Раздяла с целувка"...


LIKADEVNEN (28.10.2012г. 14:28ч.)

© Илия Деведжиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??