Красиви колесници от мълчание
се носят из нощта безкрайна,
в лъчи от звездното сияние
сноват през тъмнина омайна.
Единствените странни минувачи
се спират на витрините застинали,
с очи се взират, на бедняци,
в праха на книгите изстинали.
Сами във нощната картина,
под погледа небрежен на Луната,
се скитат сякаш със година,
отпивайки от свободата.
Вървят във своята човечност,
негонени от тъмнината,
и срещат се във светла вечност
очи в очи със самотата!
8.06.2008г.
Разградските улици - посреднощ
© Ангелина Кънчева All rights reserved.