Oct 21, 2009, 10:46 PM

Разходка с лодка 

  Poetry » For kids
639 0 0

Вчера ние с мама двама

взехме книгата голяма

и зачетохме в захлас

истории за хора като нас.

 

Излезли тази сутрин  двама,

Сонко и мама,

на разходка

по реката с лодка.

 

Птичките запяха песен,

а водата ги понесе,

и напред, напред, подскачаха навред

рибки разноцветни във военен ред.

 

Ето, че акула страшна се задава!

Двамата със Сонко ни смущава!

Мамо! Мамо, в този миг

Ването извика

и събуди ни с вик

от дрямка сладка и чудата.

© Милена Карагьозова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??