Feb 11, 2010, 10:25 PM

Разходка в перлените сънища 

  Poetry
502 0 0

 

 

Белите птици на покоя 

                               умряха.

Роди се новата мечта.

Къде се скри на думите сестрата?

Отиде си, оплете се в света.

 

Умряха боговете стари,

умряха хиляди мечти,

когато песента извади

на показ новите искри.

 

Във бяла пирамида тихо влязох.

Издигнах огнен обелиск.

От тихите води на Нил излязох

и преродих се в огнен диск.

 

През тихи ветрове с земята слях се.

Намерих собствената си душа.

Камбаната удари и видях се 

да бродя из сияйни небеса.

 

Намерих аз жестоката поличба 

в короната на бука Игдрасил.

Научих най-издаваната притча 

и съжалих, че Той се е родил.

 

Изгубих се в горите на Пандора.

Намерих се в недрата на Вулкан.

Потънах във водите на затвор,

през огнения ритъм на бог Пан.

 

Във митове се скитах и потънах.

Жадувах аз за знание и власт.

Единствено научих, че си струва 

да влезеш в най-убийствената паст. 

 

 

 

 

© Нико Ников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??