Feb 18, 2009, 4:05 PM

Разкажи ми 

  Poetry
870 0 14
Разкажи ми приказка, мъдрецо,
за кондори с огнени крила,
пазещи на слънцето венеца
цяла вечност, без да изгорят.

Говори за извори вълшебни,
съхранили живата вода
и за билки сладки и целебни,
за поляни с дъхави цветя.

За безсмъртни дракони разказвай,
носещи дъха на древността,
за шаман, от сили зли наказан,
че последвал своята съдба.

Разкажи за старите завети,
дремещи на времето в прахта
и за птици, дето в мрака светят,
за невидим дух на радостта.

Не заспивам, слушам те, мъдрецо,
как разкриваш тихо свойте тайни.
Някой ще познае в теб лъжеца,
но не спирай. Аз ще ти повярвам.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??