Jan 27, 2008, 12:20 AM

Разкаяние... 

  Poetry
859 0 24

             *  *  *  *

 

 

 

Из тръните на моите безумия

сенки хвърлят огнени кристали,

сред върхове на тъмни пълнолуния

пясъчно във мен цъфтят корали...

И в светостта на мислите си в бяло,

в хлад озъбена прегърнал съм душите,

сред стволове колонно в катедрали

почиват върху острието на стрелите.

От нереалните мостОве над морета

закътан дом строя между дъбравите,

нагазил в пълноводието на "Лета",

а мътна е... реката на забравата...

И мислите ми, като жерави през лято,

долитат там, където не ги чувам

и колкото е по-висока любовта ти,

аз толкова по-ниско те целувам...

 

 

 

                 *  *  *  *

© Валентин Желязков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??