Разказвай ми
Разказвай ми, за всичко ми разказвай.
Аз искам да премина с теб по твоя път,
където създаден такъв си от началото.
И в съня си после да те виждам,
всеки миг и час –
във щастие и в скръб,
в отчаяние, гордост и съмнения,
във обич, обикновеност и сълзи,
във думи, мисли и вълнения,
в обезвереност, грешки и мечти.
Защото съм така устроена,
създадена
и не умея иначе.
Невъзможно е, повярвай!
Забрави!
Само друго не забравяй:
такава съм,
така живея и съм много истинска.
Не мога да разкъсам себе си
с неискрености и лъжи.
А ти чрез твоя глас разказвай ми...
Не спирай!
Аз искам много малко -
да бъда просто в твоя свят,
да мина през предишния ти ден,
да бъда с теб и днес и утре.
Поне във мислите...
Разказвай ми, нищо че това понякога
унищожава и помита ме.
Руши.
Защото там бил си винаги.
И пак ще си.
Без мен...
Еllan
© Тони Тодорова All rights reserved.