May 31, 2021, 1:41 PM

Разказвам ти от векове... 

  Poetry » Love
681 2 10

Разказвам ти от векове

аз приказки за любовта.

За теб изкачвам върхове

все следвайки те със мечта.

И идеал е пролетта -

възкръсващо непобедима.

Ти вярваш ли в това, любима?

 

Прогонваха ме ветрове

от роден край и по света

не спря сърцето да зове

най- нежната ти красота.

Не се удавих в самота,

не ме сломи ни мрак, ни зима.

Ти вярваш ли в това, любима?

 

Около мене пак снове

и управлява алчността.

С лъжите си властта кове

и я възхваля глупостта.

А аз жадувам доброта,

надежда в мен за обич има.

Ти вярваш ли в това, любима?

 

Разказвам ти от векове

аз приказки за любовта.

Не спря сърцето да зове

най- нежната ти красота.

И идеал е пролетта -

възкръсващо непобедима.

Ти вярваш ли в това, любима?

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??