Различните не ги обичат –
снежинки в летния пейзаж.
С думи ядни ги наричат.
Били невзрачни, друг типаж.
С други дрехи се обличат,
не чакат нивга инструктаж.
Беди те често си навличат
с честност и вроден кураж.
Различните са неразбрани,
говорят сякаш със луната.
От странен дух са обладани,
самотници са на земята.
© Хари Спасов All rights reserved.
А ти от кои си, Хари?