Mar 3, 2024, 7:00 AM

Разликата между народ и тълпа 

  Poetry » Other
332 0 0

При първото разумът надделява,

при второто първо са чувствата.

При първото моралът побеждава,

при второто това често отсъства.

 

Но между двете границата е доста тънка,

лесно е народът в тълпа да се превръща,

особено когато справедливо той мрънка,

но мине ли я, човешкото трудно се връща!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??