Mar 10, 2007, 10:25 PM

Разлята 

  Poetry
521 0 9

Извря душата ми, олекна!
След толкова сълзи, изтля!
Гневът ми се стопи, омекна
и по асфалта се разлях!
Косите ми се разпиляха,
в очите сгуши се дъждец,
като под топла мила стряха.
И съм различна днес.
...............................

Преписах бавно и лежерно
домашното от трети клас,
а после под небето звездно
за бъдещето помечтах!
...............................

А утре пак ще съм голяма,
ще се изпъна, ще звъня -
ранена, възрастна камбана,
преляла от кънтеж душа.
Ще бързам по асфалта сив
и с прашен поглед ще отпивам
по малко от деня мъглив,
а вечер трудно ще заспивам...





© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??