Aug 31, 2024, 2:48 PM

Разперя ли крила 

  Poetry
102 1 6

     

    Разперя ли крила

 

Разперя ли крила да полетя,

все някой ще ме спре, ще се намеси –

опасно е, ще падна, ще умра

и ще изчезнат хоризонти вечни.

 

Поискам ли духовното да изразя,

отново нещо все им пречи,

говорят ми за хиляди неща

и пращат ме по кривите пътеки.

 

Но аз съм силна, имам си крила,

не се опитвайте да ги строшите!

Те във сърцето са от светлина,

а вие с тях не може да летите.

 

Разперя ли крила да полетя,

ще чувствам въздуха край мене,

ще ме докосне моята мечта

и синьото безкрайно време.

            Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska All rights reserved.

The work is a contestant:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??