Apr 18, 2020, 10:04 AM

Разпети петък. Мирише на 20-и април. 

  Poetry
787 9 8

 

Разпети петък. Мирише на 20-и април.
На моя рожден ден мирише (така ще го кажа)
Мирише на черното расо на поп Богомил.
Мирише на мръсни игри и на паплач продажна.

 

Разпети петък! Мирише на маски и страх.
Мирише на шоу. На някакъв евтин спектакъл.
На Дявол мирише! Мирише на ерес и грях.
На гнусна Корона – съшита за Княза на Мрака.
 

Мирише на освирепяла и гладна тълпа –
еднакво готова да разпне и Княз, и Месия...
Измамно мирише на мир – а е тиха война.
Измамно мирише... Но, хайде – на мене не тия!
 

Разпети петък. Мирише на 20-и април!
Небето е странно притихнало... Като пред буря!
Мирише на демон, кръвта на народа изпил,
и на фарисей, дето в огъня съчки притуря.
 

Разпети петък. Сюжетът е твърде жесток!
Небето е някак, така... нажежено до бяло!
На нещо библейско мирише... На Дявол, и Бог!
Мирише на Край. И някакво Ново Начало.
 

Разпети петък! Мирише на подъл капан.
На нещо зловещо мирише.. На кръв, и олово!
Царят е гол! И народът е гол. (и пиян)
Дано не се случи да разпнеме някой отново...
 

Разпети петък. Мирише на мъртви души!
Мирише на лудост и страх – полудяхте ли, хора?
Някой нарочно стените на Храма руши.
Някой нарочно заключи с решетки простора...
 

Разпети петък. Мирише на лудост, и страх!
Мирише на Божия гняв и Печата на Звяра!
Идат горчивите дни. Антихриста – след тях.
После – са дни на проверка на вашата вяра.
 

Разпети петък. Мирише на Дявол и Бог.
Някак зловонно мирише на кръв, и олово!
Разпети петък... Сюжета е твърде жесток!
Дано не се случи да разпнеме Някой отново...
 

 

© Гълъбина Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Открих най-силната и въздействаща Поезия, публикувана днес в сайта!
    Самото ти име като автор за мен е гаранция! Голямо браво, Гълъбина! ❤️
  • Лошото идва, за да ни напомни,че сме уязвими.
    Греховете се демаскират.
  • На мен ми мирише на пролет, и на зелено. 😊

    https://stihi.ru/2009/12/14/3048

    Не го намерих на български.
  • Мрачно и неадекватно, Гълъбина. Не се нуждаем от такива послания. Иван Митов... за теб - не си заслужава...
  • Човекът винаги е готов да разпне някого... Обикновено, своя брат...
    Силен стих.
    Поздравявам те.
  • Тъжна и вярна картина по време на карантина! Свободата на словото е в опасност! Дано сайта мине между капките и Бог да го запази от лоши очи!...
  • Ооо, браво. Страхотно е!
  • Страховито безвремие. Чува се само миризмата...
    Много ми хареса!
Random works
: ??:??