Sep 27, 2008, 4:47 PM

Разпънаха Го! 

  Poetry
536 0 7

Този стих беше провокиран в мен от "Разкъсани молитви" на Елишка и случаят с изгонените хора от Божиите храмове.

 

Разпънаха Го!

Без да ги е грижа

за Неговите думи,

чудеса...

Страхуваха се.

Искаха да имат

властта си,

силата си,

гордостта...

 

И днес

Го сочат.

И разпъват

още...

Преследват ги очите Му,

духът...

Ядосват Му се

в сънищата нощем,

когато идва,

за да изличи греха...

 

Разпъват Го,

но вече са различни -

под маските на Негови слуги.

Говорят благо,

но са безразлични

и благославят,

щом им се плати...

 

Разпъват Го

и в храма,

и в полето,

и в домовете,

в хорските души...

Разпъват Го!

Разпъват Го,

където

най-много

трябва

да Го заболи...

 

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??