Jan 24, 2010, 4:28 PM

Разточителство 

  Poetry
527 0 3

Разточителство

 

Днес омръзна ми в ума ти да витая

като умиращо по милостиня кученце!

По мене като червей да дълбаеш -

издъхвам благодарна и надупчена!...

 

Че тази болка не е премълчавана,

понякога дори не съжалявам!

На съвършенството на прага бях поканена,

не стъпих там, защото не съзнавах -

 

разточително за теб е всяко дръзване

естествен да си с мене обичайно!        

Подмамих се и, може би, прибързано

повярвах, че за теб не съм случайна,

 

... бездънно паднала в минута и на място,

където дръзнах тебе да променям!...

Доста странно е, че вече не е ясно,

какво очаквам още и какво пилея?

 

Подхлъзване, подшушнато последно

от болката, че истината  пречи.

Такова разточителство е вредно,

отпратило човешкото далече...

 

Логично е, че ражда се действителност

и всеки  своя път ще начертава...                             

Тогава в похабена разточителност

смисъл липсва днес да се въстава.

 

© Десислава Вълова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много благодаря на Дорето - високо ценя нейният опит и нейният професинализъм! Благодаря на Ангел, който също майсторски подрежда словото в красиви и забележителни творби.
    Явно, подобна творба като "Разточителство", на която посветих 2 дни работа не се допада на болшинството. Но аз си я харесвам, защото наистина е преживяна!
    Успех на всички!
  • Много хубав стих, Деси!
    Преживян!
    Поздрави!
  • добър, много!
Random works
: ??:??