Свободна воля, казват ни е дадена,
но сянката си, как ли да надскочим,
дребнавият ни свят за клюки гладен е,
компасът счупен, накъде ли сочи.
И изборите някак предрешени са,
съвсем е предсказуем и подбора.
И още в ДНК-то ни сгрешени са
два-три алела, правещи ни хора.
И чувствам, че съм странно отклонение,
и хич не ви се вписвам в правилата.
Щастлива съм да бъда изключение.
Режете ги! Поникват пак... Крилата...
© Надежда Ангелова All rights reserved.