Dec 10, 2013, 10:12 PM

Реквием за една муза 

  Poetry » Other
470 1 5

 

Или исто(е)рията на моята поезия...

 

 

Аз пиша... не... аз пишех стихове...

от болката се раждаха един след друг.

Изписах и изхвърлих много листове

и с тях от себе си частици всеки път.

Изливах си душата (за да не боли)

и късах си сърцето на парчета,

писалките топях в солените сълзи

и ги превръщах в думи и сюжети...

И писах за несподелената любов,

и за предателства, разбили ме отвътре.

Кълнях сърцето си и молех за живот

без болка, а мечтите да се сбъдват...

И бяха стиховете ми като деца

разплакани с протегнати ръце,

а аз смутено ги показвах на света

с надеждата, че болката ще спре.

Уви, не спря...

Ръцете продължиха да изливат

на чувствата ми лавата във черни редове

и думите по малко ме убиваха,

душата се превърна в пясъчно море...

... Но аз не спирах и със всяка дума

потъвах в дяволския мрак на самотата,

мислите ми се превръщаха в куршуми...

Оставаше ми малко... Но... почакай...

 

 

... От лудостта на крачка някой ме прегърна,

две нежни длани ме измиха от студа,

сърцето ми изхвърлено се върна,

а с него чувство непознато ме заля.

Мастилото пресъхна със сълзите,

използвах си ръцете да прегръщат,

от белите листа направих птици

към миналото да не се обръщам.

Писалките заключих във ковчеже,

завих ги с музата и мислите си черни,

на гроба посадих две стръкчета надежда.

Да пиша спрях, но любовта намерих...

 

 

13.02.09

 

© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрави...за споделената трудно се пише, желая ти да я живееш и вдишваш всеки ден, дори да не се римува!
  • Благодаря, че наминахте
    Eмо, Кери, не съм спряла, но понякога мислите ми се редят в малко апокалиптични сюжети
    Радвам се, че ме четете и с времето ще ме опознаете
  • то насила не става - ще дойде ден!
  • Сега ще започнеш да пишеш за споделената любов и всичко ще си дойде на мястото! Никакви такива приказки за спиране не искам да чувам... Поздрави!
  • Не знам какво да кажа. Радвам се, че си намерила любовта,но не спирай да пишеш бе момиче. Страхотно беше да го прочета. Изравяй писалката от гроба и действай. Поздрави за прекрасния стих.
Random works
: ??:??