Nov 1, 2020, 7:15 PM

Ревизия на мъдростта 

  Poetry » Humour, Other
541 0 1

Който се хвали, не пали –

казва народната мъдрост.

Който е глупав, едва ли

ще поумнее със външност.

 

Тя, мъдростта, е народна,

ала е днес старомодна:

който се хвали, успява,

а външността се продава.

© Цвеке Шарено All rights reserved.

Произведението е включено в:
  890 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да бе успява. В какво успява? Да се закопава Също, като жабата, дето бавно я сварявали, а тя се кефела
Random works
: ??:??