На Петьо
Снощи бях на рибна вечер.
Да си хапна риба тон.
Със костюм аз бях облечен
на безплатния купон.
Хапнах първо две-три цаци
със един голям калкан.
С гарнитура - морски раци,
две пъстърви и шаран.
Продължих с кило скариди,
с тарама от див лефер,
с три сурови, чужди стриди,
с наша сьомга и хайвер.
След това с филе от треска
и с котлет от Риба меч,
страшно много го оплесках
с този мой, Тюрлюгювеч:
Как погълнах чаша бърбан
с две бутилки савиньон,
на костюма в миг повърнах
всичките ми рибки тон.
Бях направил малка грешка
с тези стриди от Донбас:
Скапах, скъпата ми дрешка
от един битак в Бургас!
Юри
Йовев
Август
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.