Oct 12, 2011, 12:08 AM

Рисувана тъга 

  Poetry
617 0 10

РИСУВАНА ТЪГА

Помоли да те нарисувам.
Не мога.
Трудно е.
Разбираш ли?
Какви са краските на самотата?
Захвърлих тъмните бои.
А само с тях рисувах аз тъгата.
А другото, което никой не видя,
в теб, в душата ти ранена?
Видях го аз...
И ме боли!
Защото болката във мен отекна.
Поиска да те нарисувам...
Как?
Кажи ми колко четки ще ми трябват?
Не да рисувам,
а да бърша прах,
натрупан в теб,
натрупан в твоя грях...

На Ирен

© Ник Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??