Feb 10, 2021, 7:19 PM  

Родопа 

  Poetry » Other
195 2 3

От Бялото тихо далечно море,

до Тракия равна, кат' черга зелена.

Родопа простира нашир рамене,

докосва небето към вис устремена.

 

Раздиплена черга с пъстри шевици

на станове т'кана от млади моми.

От българки красни, от нежни ръчици,

от залези чудни до ясни зори.

 

Орфееви щерки за дъжд са ти пели

до извори бистри, до бели скали.

И чанове медни на вечер звънели,

стада среброруни на път са били...

 

Родопа, Родопа, ти родна планѝно,

ти българска земльо, ти българска плът!

Ти моя прекрасна, прекрасна Родино!

На гордите българи ти си домът!

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??