Sep 8, 2021, 10:57 PM

Родопският Славей 

  Poetry » Love, Civilian
543 0 0

                                   Родопският Славей

 

 

 

 

 

Високо там в красивата Родопа планина,

писна гайда и запя красива българска жена.

Вятърът я пое песента от нейната уста,

ехото я разнесе по гори, върхове и поля.

 

Една красива българка, певица от планина,

родила много юнаци и не една красива мома.

Мила, нежна жена, с усмивка тя пее песента

и достига до нас, до нашите души и сърца.

 

Облечена в красива родопска носия тя,

пее песни за живота, хората и любовта.

И славеите в гората слушат притихнали песента,

нейната песен, пее с усмивка и малко тъга!

 

Пее и нейната песен допълва я гайдата,

музика българска, народна в едно с песента.

Ще запазят те българското, народността,

да пеят родопските песни и нашите деца!

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??