Dec 25, 2018, 10:01 PM

Рождество Христово 

  Poetry » Other
416 1 2

И отново, и отново

тачим Рождество Христово.

Тази стара, стара дата

на света до днес позната...

Божи син се появява -

за добро ни вдъхновява.

Цялата Вселена радва

и отхвърля всяка брадва.

Мир да има на земята:

тук и горе - в двата свята.

Нов живота да протича,

Господ дните ни да срича.

Да прекършим всяка злоба,

да приклякаме пред гроба.

Син на Господа да славим,

всекиму добро да правим.

Господ всичко ни прощава,

с вяра в него ни гощава.

И към него във душата

любовта ни да е свята.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Влад!
    Желая ти благодатна Новата 2019 година и нови творчески успехи!
  • Прекрасно стихотворение за Светлото Рождество ни поднасяш, Кольо! Жалко е, че в безкрайната върволица от поезия, която се качва в сайта, хубави творби остават неоценени. Поздравления и успешна Нова година ти желая!
Random works
: ??:??