Feb 2, 2011, 1:01 PM

Розата на малкия принц 

  Poetry » Love
1549 0 10

Звездният принц си,

отново сънуваш

малка принцеса

под стъклен капак,

листо по листо

нежно целуваш,

с поглед я галиш

и шепнеш ù пак.

 

Залеза пурпурен

гледаш - гори,

а ледени пръсти

в косите си сплиташ,

безпътник е вятърът,

пътник си ти,

дълго мечтаеш,

към нея политаш.

 

Мъничък принце,

щастливец си ти,

в живота ти скучен

тя е едничко

цвете красиво

сред много звезди,

откъсни я -

пак ще остане самичка!



„ - Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр

сред милиони и милиони звезди, това ти стига, за да си щастлив,

когато гледаш звездите. Мислиш си: » Моето цвете е там някъде «."

 





© Валка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??