May 4, 2024, 9:16 AM

Розите на храст 

  Poetry
403 1 0

Най-хубави са розите на храст! -

Тогава мълком най се съзерцават -

до болка, до копнеж и до несвяст,

и най сърца обсебващо пленяват!

 

Най-прелестни са розите на храст! -

Като букет на живо - извисени -

с небесна животворнокитна власт! 

И все - изящества, с любов творени!

 

Най-истински са розите на храст!-

С ухание на святост величава

и с образ, в който влюбвва се от раз

душа и ги неспирно благославя!

 

Тъй розите на храст - благословени,

даряват прелестта си на вселени!

© Стоян Минев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??