Jul 19, 2013, 3:29 PM  

Рунтавелка игрива 

  Poetry » For kids
353 0 1

Катеричка по ствола
на смолистия бор
слезе, явно доволна,
във съседския двор.

И към близката слива,
натежала от плод,
рунтавелка игрива
прави остър заход.

От небето, уж ведро,
сякаш топчета град,
под короната щедро
е слетял джанкопад.

Със подскок на ореха
тя достига върха,
а опашката рехка
приземява я! Ха 

в зъбки орехче взела,
със премерен къс пас,
скрива го Рунтавела

във хралупа на бряст.

В тази чвореста дупка
катерúчия род
зиме сладко ще хрупка
забранения плод.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много ми хареса!!!
    В тази чвореста дупка
    катеричия род
    зиме сладко ще хрупка
    забранения плод.
Random works
: ??:??