Nov 27, 2008, 12:52 PM

Ръбест камък 

  Poetry » Other
499 0 4


(На Петър Апостолов)

И ръбестите камъни
очукват се във времето.
Най-твърдите от тях -
най-гладки стават.
Не всяка канара

със диамант е бременна,
но всяка песъчинка
е спомен за скала.

И ти си като камъка,
Поете!
Събличаш стон,
събличаш вик,
събличаш крясък...
за да разкриеш
материала на сърцето си,
преди да се превърнеш
в шепа пясък.

© Яким Дянков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??